Bilanţul sezonului estival 2013. Mamaia, în top. Sudul litoralului a pierdut 10% dintre turiştii din 2012

Data publicării:
litoral mare vara costinesti plaja 5399659-Mediafax Foto-Marius Smadu-4

Aproximativ 2 milioane de turişti au ajuns vara aceasta pe litoralul românesc, iar cel mai căutat a fost, ca de obicei, nordul. În plin sezon estival, numărul turiştilor care au fost în Mamaia a crescut cu 5% faţă de anul trecut.

"Sudul litoralului este cel care a scăzut faţă de un 2012, care s-a dovedit a fi vârful dintre toţi anii de la Revoluţie încoace. Este posibil pe unele staţiuni să se menţină la nivel, iar pe unele să scadă cu 5 până la 7 sau 10%. Vara aceasta este clar, cea mai cerută a fost Mamaia, ca şi anul trecut, ca şi în anii precedenţi, apoi Costineştiul şi Vama Veche", a spus Cristian Bărhălescu, agent de turism.

A fost agitaţie continuă pe litoral. Fie că făceau plajă, se dădeau cu skijet-ul, parasailaingul sau s-au plimbat cu vaporaşul, zilnic, numărul turiştilor era de ordinul sutelor de mii.

"Au fost raportaţi, zilnic, peste 147.000 de turişti, cu excepţia perioadei 7- 18 august, când au fost înregistraţi la IPJ Constanţa, peste 200.000 de turişti", a declarat Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța

Potrivit specialiştilor, la asta a contribuit și faptul că tarifele la cazare nu au fost majorate față de sezonul trecut. Spre exemplu, în plin sezon estival, o cameră la un hotel de trei stele din Mamaia a costat, în medie, 350 de lei pe noapte, iar în stațiunile din sudul litoralului aceeași cameră a putut fi inchiriată cu 280 de lei. La asta se mai adaugă şI costul mâncării dar mai ales....băutura şi distracţia.

Specialiştii în turism spun că şi în sezonul estival 2014 există toate premisele înregistrării unei creşteri a numărului de turişti faţă de 2013, mai ales dacă hotelierii se vor axa ceva mai mult pe investiţii, necesare în special în sudul litoralului.

reporter: Poliana Capitan
operator: Liviu Eremia 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri