Evlavie şi îmbulzeală, la Dervent. Sute de credincioşi s-au rugat, dar şi-au dat şi coate pentru aghiazmă

Data publicării:
dervent aghiazma butoaie

Credincioşii au ajuns la Dervent din toate colţurile ţării, şi chiar din Bulgaria, ca să asculte Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dar şi pentru a cere tămăduire Sfântului Andrei, unul dintre apostolii lui Issus, care a creştinat Dobrogea.

"Asta-i ziua Sfintei Cruci. Pentru ea trăim. Dacă nu avem cruce, nu avem nimic", ne-a spus unul dintre călugării Mănăstirii Dervent.

Credincioșii s-au rugat și la cele două cruci de piatră, despre care se spune că ar fi crescut din pământ. Iar oamenii sunt convinşi că dacă beau apă din izvorul Sfântului Andrei, se vindeca de boli.

Dupa slujba din biserică, Ierarhul Tomisului a condus procesiunea spre izvor, unde a oficiat slujba de sfinţire a apei, sau Aghiazma mică.

"Iată-ne şi la sfinţirea apei, la mănăstirea Dervent. Locul cel mai potrivit, pentru că aici avem izvorul tămăduitor, care a ieşit din pământ", le-a spus credincioşilor ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

La finalul slujbei, unii dintre credincioşi au uitat pentru câteva momente de pioşenie şi şi-au dat coate pentru a ajunge la butoaiele cu aghiazmă.

Reporter: Anca Medrea

Operator: Mihai Ciobanu

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri