Metodă pentru vindecarea dependenţelor. Metodele clasice au fost combinate cu cele complementare

Data publicării:
DEPENDENTI

Alexandru are 29 de ani. Este dependent de jocuri de noroc. Avea doar 15 ani când a cheltuit primii bani la păcănele. A ajuns să stea în cazinouri sau în sălile de jocuri zi-lumină, să se împrumute de bani sau să fure de la părinţii lui.

Andrei, dependent de jocuri de noroc: "Cu aceste jocuri de noroc rămâi singur din toate punctele de vedere. Ce să zic....te îndepărtezi de prieteni, de familie, nu ai chef de muncă."

Este primul client al centrului şi spune ca adrenalina pe care ar fi consumat-o într-un cazino o eliberează prin muzică, la şedinţele de meloterapie, la cele de art-terapie ori kinetoterapie.

Lili Molnar, kinetorerapeut: "Mi-am ales pentru început, noi suntem acum într-o primă etapă, exerciţii pentru coordonare, cardio ca să facem o uşoară detoxifiere, că eliminăm adrenalina şi dopamina care se tot adună în timpul jocurilor."

Tehnicile de relaxare, meditaţia se combină perfect cu cele tradiţionale. În cadrul centrului, se desfăşoară şi grupuri de suport, acolo unde participă rudele celor cu adicţii sau şedinţele în care aceştia discută cu diferite persoane care au reuşit să se vindece.

Mariana State, coordonatorul centrului de tratare a dependeţelor: "Există alte centre care se bazează pe psihoterapie, să spunem şi pe terapie ocupaţională sau sunt acele formule cu psihiatru, asistenţi sociali, terapeuţi, care se adresează dependenţelor, dar în această formulă de tratament suntem singurii".

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Locul în care te afli îţi setează starea emoţională. Persoanele care vin aici trebuie să se simtă exact ca într-o familie, să poată să vorbească deschis despre problemele pe care le au. Este şi motivul pentru care acest centru a fost construit astfel încât să păstreze căldura de acasă."

86 de şedinţe costă 2.500 de lei însă, în funcţie de problemele cu care se confruntă fiecare om în parte, preţul poate fi şi de 1.000 de lei. Dacă reprezentanţii Colegiului Psihologilor din Constanţa vor obtinere acordul, centrul va avea contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

reporter: Oana Manoilă

operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri