Păsări rănite, în carantină. Trei lebede, o barză şi o gârliţă au fost aduse la Microrezervaţia din Constanţa

Data publicării:
DSCN3453

Micuţa Melis, în vârstă de doar 7 ani este cea care a salvat un pui de bufniţă. În urmă cu două săptămâni se juca în Parcul Tăbăcăriei cu tatăl său, când deodată a văzut pasărea neajutorată. Chiar dacă ar fi vrut să păstreze frumosul exemplar, acest lucru nu a fost posibil.

Melis Ibram, salvatoarea bufniţei: "Mama mea spunea: nu, s-o ducem la microrezervaţie că acolo o să fie mult mai în siguranţă."

Ainur Ibram, tatăl Melisei: "M-am gândit că o fi un pui de pisică abandonat sau ceva. Şi da, ne-a fost mare surprinderea să vedem că de fapt era o bufniţă care stătea cu ochii închişi, probabil îşi aştepta sfârşitul, pentru că toate ciorile erau cu ciocul pe ea."

Bufniţele nu pot sta în captivitate mai mult de o săptămână. Aşa că pasărea sălbatică a fost tratată repede şi apoi a ajuns înapoi în mediul ei. Gestul celor doi constănţeni i-a făcut pe şefii Microrezervaţiei să lanseze un apel către constănţenii care găsesc astfel de exemplare în pericol.

Veronica Antone, preşedintele Scutului Cinegetic: "Ei ne-au determinat să facem este lucru. Apelurile din anii anteriori ne-au determinat să găsim o soluţie prin care să-i informăm unde pot aduce aceste animale aflate în dificultate."

Ideea de a salva păsări aflate în dificultate a trezit interesul mai multor voluntari care au decis să creeze o platformă on line prin care se vor coordona acţiunile de salvare.

Dragoş Stanciu, voluntar: "Va asigura trasabilitatea acestor cazuri, fiecare apel urmând să a fi înregistrat, urmând a fi desemnat unui voluntar de servici, de gardă."

Răzvan Frăţilă, voluntar: "Sunt conştient că toate persoanele ar trebui să se implice în salvarea animalelor şi cred că orice mână de ajutor în plus ar fi foarte importantă."

Dacă vreodată găsiţi o pasăre rănită, este bine să ştiţi că întâi trebuie testate reflexele, cu un prosop de culoare foarte aprinsă, care să-i atragă atenţia.

Dacă răspunde bine la stimuli, înseamnă că ea este sănătoasă. Nu în ultimul rând, pasărea trebuie dusă la un medic veterinar, pentru că el decide dacă se impune măsura de carantină.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri