Trafic restricţionat pe podul de la Agigea. Maşinile mai mari de 3,5 tone vor circula pe rute ocolitoare

Data publicării:
pod in lucru

Pe podul de la Agigea se circulă, de astăzi, cu restricţii. Au voie să treacă doar maşinile mici şi microbuzele de călători, ambulanţele, maşinile de poliţie şi cele ale pompierilor. Maşinile mai grele de 3,5 tone trebuie să circule pe rute ocolitoare, iar până la destinaţie pot face şi cu o oră mai mult.

Pe o ploaie torenţială zeci de naveşti au traversat, zgribuliţi, pe jos, podul de la Agigea. Autocarele şi microbuzele îi aşteptau de cealaltă parte a drumului ca să-i ducă acasă ori la serviciu.

Majoritatea şoferilor de camion au pornit la drum cu o oră mai devreme. Au ştiut ce îi aşteaptă. Cristian Lupu a venit tocmai de la Cluj, dar patronul firmei de transport nu i-a spus de restrcţiile de la Agigea. Când a ajuns în dreptul podului, poliţiştii l-au întors din drum.

Rute alternative

Camioanele si alte vehicule de mare tonaj vor face, până pe 29 octombrie, un ocol de pana la 60 de kilometri pentru a ajunge de la Bucureşti la Mangalia şi retur. Astfel, şoferii au la dispozitie două rute.

Varianta cea mai scurtă pleacă din Bucuresti spre Medgidia, Topraisar Agigea, Mangalia, cu un ocol de 30 de kilometri.

Cea dea doua ruta este valabilă pentru soferii care vor sa evite Autostrada Soarelui si pleacă din Bucureşti, spre Hârşova, apoi, la Ovidiu, soferii vor intra pe A4 şi vor continua drumul spre Medgidia, Ciocarlia de Sus, Topraisar, Mangalia. În acest caz, vor face un ocol de aproximativ 60 de kilometri.

Pentru transportul maşinilor de marfă, autorităţile au promis că vor pune la dispoziţie un bac de la Galaţi. Acesta nu a ajuns însă la Constanţa aşadar până atunci şoferilor nu le rămâne decât să ocolească. 

reporter: Anamaria Stoica

operator: Matei Ghioc

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri