Adopţii puţine de Ziua Animalelor, la Craiova. Doar şase câini şi-au găsitstăpâni 

Data publicării:
041013 ADOPTII CAINI

De Ziua Animalelor, puţini craioveni au vrut să salveze viaţa unui câine. La Adăpostul Breasta a fost Ziua Porţilor Deschise, dar s-au înregistrat doar şase adopţii. În continuare, peste 500 de câini aşteaptă să fie luaţi acasă din padoc. Pe străzile din Craiova sunt însă aproximativ 7.000 de maidanezi.  

Impresionată de soarta animalelor, Roxana Marinescu a venit să adopte un căţel. Când a ajuns la adăpost, şi-a dat seama că prietenul ei din faţa blocului o aşteptă. De două luni nu mai ştia nimic de el.

Astăzi, toţi craiovenii au putut adopta gratuit un câine. În acest sens, la adăpostul de la Breasta s-a organizat Ziua Porţilor Deschise. Conducerea adapostului a sperat ca prin această acţiune să scadă numărul câinilor fără stăpân care vor fi eutanasiaţi conform noii legi.

Singura șansă a câinilor fără stăpân de a supraviețui la finalul celor 14 zile de cazare în adăpost este adopția. Până acum însă, au fost adoptaţi doar câţiva câini. Asociaţiile de protecţie a animalelor dau vina pe o mediatizare slabă.

Între timp, adăpostul de la Breasta este arhiplin. 500 de câini tânjesc după un proprietar care să îi ia acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri