Comori pierdute, comori regăsite. Monede de patrimoniu, expuse la Muzeul Olteniei

Data publicării:
231013 COMORI

Tezaurele de monede descoperite în Oltenia sunt în centrul atenţiei la Muzeul din Craiova. Cele mai valoroase monede de patrimoniu pot fi admirate de vizitatori. Este o expoziţie inedită, mai ales că în premieră este prezentat tezaurul monetar descoperit la Desa.  

Monedele expuse au origini diverse şi sunt datate în epoci diferite. Sunt emisiuni monetare ale Imperiilor Roman, Otoman, Habsburgic, Ţarist şi Francez care au circulat în spaţiul românesc de-a lungul a 21 de secole, toate descoperite pe teritoriul Olteniei. Punctul maxim de interes este însă tezaurul de monede de aur descoperit în urmă cu doi ani întâmplător, pe şantierul arheologic de la Desa.

Cele 15 tezaure cu 4.100 de monede au fost admirate şi de vizitatori de marcă din partea Academiei Române, cea care coordonează Societatea Numismatică din România.

Vernisarea expoziţiei a fost prilejuită de organizarea în Craiova a aniversării a 110 ani de existenţă a Societăţii Numismatice Române.

Craiova are una dintre cele mai vechi şi active secţii ale societăţii cu colecţii particulare de valoare.

Muzeul Olteniei se mândreşte cu una dintre cele mai bogate colecţii numismatice din ţară ce însumează aproape 40.000 de monede. Expoziţia va fi deschisă publicului larg până la sfârşitul anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri