Două spitale din Bucureşti, interesate de o construcţie abandonată din Craiova

Data publicării:
220114 cladire spitalul 3

Începută şi abandonată, clădirea din curtea Spitalului de Boli Infecţionase din Craiova ar putea fi terminată după mai bine de 20 de ani. Un spital din Capitală este interesat să o preia. Cel puţin, asta susţine primarul Craiovei care a precizat că are câteva oferte în acest sens.  

 

Construcția se află în acest moment în administrarea Spitalului de Boli Infecţioanse, dar în patrimoniul Primăriei Craiova, care nu are banii necesari pentru finalizarea proiectului. Autorităţile spun că singura soluţie ar putea fi încheierea unui parteneriat public-privat. Există în prezent, câteva oferte pe care le vor lua în calcul.

Sunt câteva spitale interesate să preia acest schelet şi să facă aici o clinică. Potrivit legii parteneriatului public-privat, cel puţin cum arată ea la ora actuală, în Parlamentul României se va face un procent între investiţia care a fost făcută până acum de către municipalitate şi ceea ce urmează să primească privatul.”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Şi pentru managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Craiova, Adina Manda, această construcţie abandonată de mai bine de 20 de ani reprezintă o prioritate.

Avem convingerea că până la sfârşitul mandatului va găsi o solutie şi pentru scheletul construcţiei din curtea spitalului, transformându-l într-unul care să coincidă standardelor, care le-aţi văzut la biroul de internări.”, a declarat Adina Manda, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

În anul 2011 s-a făcut, cu sprijinul Primăriei municipiului Craiova, o expertiză tehnică a clădirii, iar rezultatatul a fost unul foarte bun, construcţia clădirii putând fi continuată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri