Elevii din Dolj, fără lapte şi corn încă 20 de zile

Data publicării:
111013 LAPTE SI CORN DIN 13

Elevii doljeni nu primesc lapte si corn nici după aproape o lună de la începerea noului an şcolar. Responsabilii, autorităţile judeţene, se apară şi spun că procedura de licitaţie este foarte complicată, iar informaţiile de la Ministerul Educaţiei au ajuns foarte târziu. Şi cum licitaţiile abia s-au terminat, copiii vor primi lapte şi corn abia peste 20 de zile.

Obişnuiţi ca în fiecare dimineaţă, la ora 10:00, în pauza mare să mănânce gustarea de dimineaţă, copiii spun că vor ca problema să fie rezolvată cât mai rapid.

Directorii de şcoli sună periodic la Inspectoratul Şcolar, pentru rezolvarea situaţiei, însă fără succes. Fac acest lucru pentru că gustarea este foarte importantă pentru mulţi dintre copii.

"Sunt copii ai caror părinţi sunt plecaţi în străinătate, lăsaţi în grija bunicilor. Probabil că nu au nici bani şi la ora 10:00 ei servesc acest lapte şi corn ca o masa principală de fapt, nu ca o gustare", a spus Maria Daşu, director Şcoala Nr. 2 din Craiova.

Anul trecut situaţia a fost aceeaşi. Pentru ca structura anului şcolar a fost publicată pe 15 iulie, autorităţile nu au avut timp să încheie procedurile privind licitaţia, iar elevii au beneficiat de lapte şi corn aproape de sfărşitul lunii octombrie. Pentru ca situaţia să nu se mai repete, conducerea Consiliului Judeţean spune că s-a gândit la o soluţie.

"Vom lua de bune informaţiile din anul precedent. Adică structura anului şcolar, numărul de elevi, preţurile maximale, cu rezerva că dacă acestea se modifică şi ele se modifică de la un an la altul şi mă refer la numărul de elevi care clar se modifică, atunci să avem posibilitatea să modificăm în timpul procedurii", a spus Laurenţiu Ivanovici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Autorităţile spun că procedurile se vor încheia în cel mult trei săptămâni, iar atunci copiii vor beneficia de lapte şi corn.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri