Hotelierii din Vâlcea, pregătiţi să primească turiştii  

Data publicării:
251113 voineasa

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din judeţul Vâlcea sunt pregătiţi să-şi primească oaspeţii cum se cuvine. Turiştii care le vor trece pragul vor avea pe mese bucate tradiţionale. În plus, vor putea merge şi la schi, pe pârtia Transalpina Ski Resort din staţiunea Voineasa, care se va deschide în mai puţin de două săptămâni.

Gradul de ocupare al pensiunilor şi hotelurilor din Voineasa este deja de 80%. În singurul hotel de 4 stele din zonă, locurile pentru Crăciun şi Revelion s-au epuizat deja. Pe lângă bucatele tradiționale, bulz oltenesc şi pastramă de oaie, hotelierii spun ca turiștii sunt atraşi ca un magnet de pârtia de schi de la Transalpina.

„Iarna, dacă nu ar merge pârtia de schi, turiştii nu prea ar avea ce să facă la Voineasa”, a spus Ileana Pantelimon, proprietar pensiune.

Manea Balcan a simțit ca pârtia va deveni principala atracție din zonă, aşa că a investit 50.000 de lei într-o cabană aflată chiar în buza pârtiei. Nu este finalizată sută la sută, dar speră ca peste cel mult două săptămâni să servească vin fiert şi preparate tradiţionale împătimiţilor sporturilor de iarnă.

Acum, pârtia este pustie. Lucrările au fost finalizată în proporție de 92%. Parcarea şi restaurantul sunt încă neterminate, dar reprezentanții Primăriei Voineasa se aşteaptă ca primii schiori să vină la începutul lunii decembrie.

„Deja a trecut de Consiliul Local propunerea noastră. Suntem în discuţii avansate cu constructorul. Am demarat un proiect de participaţie cu constructorul care efectuează lucrările la pârtia de schi şi prima parte a lunii decembrie, pârtia va fi practicabilă şi funcţională pentru iubitorii sporturilor de iarnă”, a spus Geani Man, viceprimar Voineasa.

Turiștii așteaptă prima ninsoare şi, bineînţeles, prima distracție pe pârtie. Persoanele care vor să schieze pe Transalpina Ski Resort trebuie să ştie că preţul unui abonament pentru o zi costă 100 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri