Inundaţii din cauza unei conducte sparte în Turceni, judeţul Gorj  

Data publicării:
191213 inundatii

De mai bine de opt ore se chinuiesc pompierii din Turceni, judeţul Gorj, să evacueze apa din mai multe gospodării, dar şi de pe cinci hectare de teren agricol, după ce o conductă a Termocentralei Turceni s-a spart. Localnicii sunt disperaţi, deoarece situaţia persistă de câteva zile. Până acum, nimeni nu a chemat pompierii. În două case, apa este de jumătate de metru, astfel că oamenii au fost nevoiţi să se mute la vecini.

Cel mai grav afectată de puhoaiele de apă este gospodăria familiei Floare. Oamenii au rămas fără culturile din solarii, care se întindeau pe o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi. Trăiau din vânzarea legumelor şi fructelor, aşa că singura sursă de venit li s-a dus pe apa sâmbetei.

„În toate solariile aveam numai salată verde, ceapă verde, usturoi verde”, spune Cătălin Floare.

Localnicii spun că nu au mai văzut atâta apă de foarte mult timp. Terenurile agricole s-au transformat în adevărate lacuri. Sunt însă şi oameni care, din cauza cantităţii mari de apă, nu mai pot ajunge acasă.

Deşi această situaţie persistă încă de duminică seara, pompierii au fost chemaţi abia acum. Misiunea lor nu este deloc uşoară.

„Vom sta cât este nevoie pentru evacuarea întregii ape şi îndepărtarea ei din gospodăriile populaţiei”, a spus Grigore Duică, comandant Secţie Pompieri.

Autorităţie locale au luat legătura cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, în cadrul căruia funcţionează Termocentrala de la Turceni şi există promisiuni că oamenii vor fi despăgubiţi de către companie.

Conducta de la Termocentrala Turceni s-a spart prima oară duminică noapte. A fost reparată, dar acum s-a fisurat din nou, pentru că este foarte veche. Conducta face parte din sistemul de evacuare a cenuşii în depozitul special amenajat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri