Jandarmii din Craiova au donat sânge

Data publicării:
221113 DONARE SANGE

Jandarmii din Craiova sprijină încă o dată Centrul de Transfuzie Sanguină. 70 de luptători de la Gruparea Mobilă au venit astăzi să doneze sânge. Personalul Centrului a salutat acest gest, care ajută enorm stocul de sânge pentru pacienţii din judeţ.

Jandarmii de la Gruparea Mobilă "Fraţii Buzeşti" din Craiova au aflat despre problemele cu care se confruntă din nou rezerva Centrului de Transfuzie Sanguină Dolj. Aproape 70 de oameni din unitate au venit astăzi la sediu, pentru a dona sânge în punctul de colectare special amenajat în acest sens.

„Deşi are un caracter benevol, colegii mei au răspuns într-un număr foarte mare, conştienţi fiind despre necesitatea şi lipsa de sânge din spitale şi prin acest gest dorim să ne aducem aportul la salvarea altor vieţi”, a spus Cătălin Mărăcine, jandarm.

„Am răspuns, pentru că ştim că şi alţi colegi de-ai noştri au avut nevoie şi ar trebui să răspundă cât mai multă populaţie”, a precizat Aurel Bălună, jandarm.

Medicii de la Centrul de Transfuzie Sanguină spun că o astfel de acţiune contribuie din plin la îmbunătăţirea rezervelor de sânge, care, din păcate, niciodată nu sunt de ajuns pentru cei aflaţi în nevoie.

„Sunt situaţii multiple, în care nevoie de sânge este foarte mare. Donatorii care vin în mod obişnuit la Centrul de Sânge, numărul lor este din ce în ce mai mic şi nevoia de sânge fiind mare, sunt situaţii când nu se poate acoperi numai cu sângele oferit de donatorii care vin în mod obişnuit”, a declarat Ştefan Ioan, biolog principal Centrul de Transfuzie Sanguină Dolj.

Conducerea unităţii a salutat răspunsul prompt dat de jandarmii care au înţeles importanţa unui astfel de gest.

„Dorim ca prin gestul nostru să dăm un exemplu şi altor instituţii care au posibilitatea să copieze această activitate”, a spus cpt. Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Jandarmii din Craiova spun că vor dona sânge ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca pacienţii spitalelor din judeţ să poată beneficia de transfuziile care, de multe ori, le salvează vieţile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri