Lucrări lăsate în paragină, în Craiova. În imobilele neterminate se adăpostesc oameni ai străzii

Data publicării:
071113 Cladiri neterminate

Au fost proiectate, pe jumătate construite şi lăsate în paragină. În Craiova, autorităţile au început în urmă cu 20 de ani să construiască un bloc pentru angajaţii MAI şi un spital. N-au mai primit bani, aşa că în prezent zidurile părăsite adăpostesc oameni ai străzii sau câini comunitari. Localnicii nu îşi mai aduc aminte când au văzut ultima dată muncitori pe şantiere. Edilii spun că situaţia va rămâne aşa până când vor găsi bani pentru a finaliza lucrările. 

Proiectat în anii '90 şi destinat angajaţilor Ministerului de Interne, „blocul poliţiştilor", aşa cum a fost numită o clădire din Craiova, a ajuns în paragină. Din punct de vedere juridic, imobilul aparţine MAI, dar au fost demarate discuţii pentru preluarea acestuia de către primărie. Construit pentru ei, poliţiştii au ajuns să facă razii în zonă, pentru că în bloc îşi fac veacul oamenii strazii.

Poliţiştii Secţiei 5, în repetate rânduri au acţiuni în zona respectivă, dar este considerată şi o zonă de patrulare, întrucât, în diferite situaţii, izolat am putea spune, persoane fără adăpost sau mai mulţi tineri îşi găsesc loc de joacă şi de petrecere a timpului liber în zona respectivă”, a spus Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Altă zonă a Craiovei, aceeaşi situaţie. În timp ce pacienţii abia mai au loc în spitalele din Bănie, construcţia unei noi unităţi medicale este abandonată de ani buni, iar clădirea devine, pe zi ce trece, o ruină.

Construcția se află în acest moment în administrarea Spitalului de Boli Infecţioanse, dar în patrimoniul Primăriei Craiova, care nu are banii necesari pentru finalizarea proiectului. Edilii spun că singura soluţie ar putea fi încheierea unui parteneriat public privat. Chiar dacă scheletul arată dezolant şi se degradează pe zi ce trece, reprezentanţii spitalului spun că imobilul mai poate fi încă folosit.

În anul 2011 s-a făcut, cu sprijinul Primăriei municipiului Craiova, o expertiză tehnică. Rezultatul a fost foarte bun, motiv pentru care în înregistrările contabile ale unităţii noastre, cât şi în raportările pe care le-am făcut la Primăria Municipiului Craiova este trecută drept investiţie în continuare”, a spus Felicia Bălan, consilier juridic Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş" Craiova.

Până când autorităţile vor face rost de bani să finalizeze proiectele, construcţiile vor rămâne în paragină si vor fi folosite de trecători în continuare pe post de toalete publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri