Parterul secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova, renovat din sponsorizări

Data publicării:
291013 spital reabilitare 21

Parterul secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia a fost renovat. Asta după ce sute de oameni au făcut donaţii şi s-au strâns în total 230.000 de lei. Autorităţile au lansat un apel în primăvara acestui an, iar de atunci au fost organizate mai multe evenimente cu scop caritabil.

Unitatea medicală are datorii mari, iar pentru investiţii nu a dispus de fonduri. În primăvara acestui an însă, Rotary Club Craiova Probitas şi mai mulţi oameni de afaceri au demarat campania "Împreună pentru o comunitate puternică".

Când am venit la Clinica de pediatrie, am fost impresionat de starea de degradare în care se aflau saloanele. Mame cu copii bolnavi se internau zilnic aici, în condiţii de nedescris. Ne-am dat seama că trebuie să ajutăm cât mai curând posibil”, a spus Laurenţiu Popescu, preşedinte Rotary Club Craiova Probitas.

În urma evenimentului sportiv “All Star Game” s-au strâns 80.000 de lei la care s-au adaugat donaţii de la 21 de sponsori. Cu banii strânşi, 230.000 de lei, au fost renovate patru saloane, holul, o sală de tratament şi un laborator. Conducerea unităţii medicale le-a mulţumit sponsorilor şi a accentuat importanţa lucrărilor de modernizare.

Aşa trebuie să facem în faţa unui copil bolnav, să dăm totul din noi, ca suferinţa micilor noştri pacienţi să devină mai uşoară”, a spus Ligia Stănescu, şeful Clinicii de Pediatrie

În pofida dotărilor cu aparatură şi a cadrelor specializate pe care acest spital le are şi a oferit tratament de-a lungul atâtor ani, într-adevăr era deplorabil să vezi un copil care este şi bolnav, care este traumatizat de actul medical la care este supus să stea în nişte condiţii absolut insalubre”, a precizat Lorena Dijmărescu, director medical Spitalul Filantropia.

Dacă parterul unităţii a fost inaugurat, Primăria Craiova a demarat reabilitarea celorlalte etaje ale clădirii, iar până la sfârşitul anului, întreaga unitate medicală va fi complet modernizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri