Plantaţiile de porumb, ţinta hoţilor. Zeci de fermieri din Mehedinţi au cerut ajutorul poliţiştilor

Data publicării:
250913 plantatii porumb

De când a venit vremea recoltei, terenurile cultivate cu porumb au devenit ţinta hoţilor. Zilnic, acestea sunt atacate de sute de persoane care taie cocenii cu totul. Fermierii au ajuns să doarmă în maşini, pe plantaţie, în speranţa că-i mai sperie pe hoţi. În zadar însă, aceştia se strecoară chiar pe sub nasul agricultorilor şi fură tot ce găsesc în cale.

Cornel Stroescu deţine o fermă agricolă în comuna Gârla Mare, judeţul Mehedinţi, iar anul acesta a cultivat 170 de hectare cu porumb. De când a venit vremea recoltei, agricultorul nu mai are linişte. Terenurile sale au fost prădate de hoţi, iar paguba creată până la acest moment este de circa 200.000 de lei. Fermierul spune că cei care vin să fure sunt foarte agresivi.

În speranţa că îi mai sperie pe hoţi, agricultorii au ajuns să stea să păzească plantaţiile cât este ziua de lungă. Chiar şi aşa aceştia dau atacul la porumb, fără să ţină cont că propriatarii sunt în zonă.

Hoţii vin să strângă şi ce rămâne în urma utilajelor, iar uneori se expun pericolelor.

Zeci de fermieri din Mehedinţi au ajuns chiar să culeagă recolta cu poliţiştii. Ei au cerut ajutorul agenţilor, după ce au fost prădaţi de hoţi. Oamenii spun că, an de an, peste 10% din producţie dispare peste noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri