Poliţiştii, pe urmele vânzătorilor de petarde din Craiova

Data publicării:
061213 PETARDE

Vin sărbătorile de iarnă, aşa că poliţiştii vor începe să verifice pieţele din Craiova, pentru a-i depista pe cei care vând obiecte pirotehnice interzise. Medicii îi atenţionează în special pe tineri să nu folosească de Revelion petarde şi artificii, pentru că se pot răni grav.  

Materialele pirotehnice sunt nelipsite în noaptea de Revelion. Însă, numai cei autorizați au voie să le folosească. Pentru ceilalți este strict interzis. Potrivit legii, dacă sunt prinşi, riscă un dosar penal. Dar există şi riscul să se accidenteze. Deşi cunosc consecinţele, comercianţii riscă în fiecare an şi vând obiecte pirotehnice, chiar şi în spaţii publice. Şi în iarna aceasta, poliţiştii şi jandarmii vor organiza acţiuni pentru a preveni comercializarea acestor produse.

„În perioada următoarea, poliţiştii doljeni vor organiza o amplă acţiune pe linia prevenirii evenimentelor negative generate de folosirea necorespunzătoare sau folosirea neautorizată de către persoanele fizice a materialelor sau echipamentelor pirotehnice”, a spus Alin Apostol, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Deţinerea şi comercializarea de petarde se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an. Cu toate acestea, principalul pericol este cel medical. În fiecare iarnă, zeci de persoane se prezintă la Urgenţă rănite de petarde. Majoritatea ajung la spital cu leziuni oculare.

„Leziunile oculare se pot solda cu pierderea vederii şi chiar a globului ocular de către victimă”, a precizat Cristiana Geormăneanu, medic SMURD.

Expozia unui obiect pirotehnic poate afecta şi auzul. În plus, există riscul de arsuri.

Anul trecut, jandarmii şi poliţiştii au confiscat mii de obiecte pirotehnice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri