Procurorii DNA au ridicat calculatoare şi documente de la Consiliul Judeţean Dolj

Data publicării:
cj

Percheziţii până seara târziu, la sediul Consiliului Judeţean Dolj. După mai bine de 12 ore, procurorii DNA au plecat cu mai multe documente şi calculatoare pe care le vor trimite la Bucureşti pentru analiză. Aceştia caută dovezi care să arate că preşedintele instituţiei, Ion Prioteasa, alături de alte şapte persoane, ar fi acordat preferenţial contracte substanţiale unor firme, în schimbul unor comisioane.  

Până în prezent, nicio persoană nu a fost reţinută în urma percheziţiilor. Anchetatorii au părăsit sediul Consiliului Judeţean Dolj aseară, în jurul orei 21:00. Au plecat cu zeci de cutii pline cu documente, dar şi cu câteva unităţi de calculator.

Percheziţiile de la sediul Consiliul Judeţean Dolj au avut loc într-un dosar în care sunt vizaţi opt funcţionari ai instituţiei. Aceştia ar fi intervenit pentru adjudecarea unor licitaţii de către firme agreate. În schimb, percepeau un "comision" din valoarea contractelor. Acestea vizau, în parte, proiecte realizate din fonduri europene. Printre acestea, un proiect de consolidare şi restaurare a unui muzeu, un punct de operare aeromedicală SMURD sau reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasca şi-a manifestat deschiderea faţă de ancheta DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri