Spitalul Corabia, în colaps financiar. Programul de lucru al medicilor a fost redus

Data publicării:
020913 spital corabia

Spitalul din Corabia nu mai are bani să-şi continue activitatea. Conducerea unităţii a redus programul medicilor de la şapte la şase ore şi chiar a renunţat la o parte din salariaţi. Edilii din Corabia fac apel către toate primăriile din localităţile limitrofie să susţină financiar unitatea spitalicească.

Încă din luna iunie, conducerea spitalului a depus la Prefectura judeţului Olt un plan pentru reducerea cheltuielilor. Cei mai afectaţi de măsurile de reorganizare sunt medicii, care vor primi mai puţini bani la salariu.

Se ia în calcul chiar restrângerea activităţii unor secţii medicale. Maternitatea ar putea fi comasată cu secţia de ginecologie, pentru a reduce numărul de medici şi asistente de gardă. Măsurile luate de conducerea unităţii medicale au stârnit nemulţumiri în rândul salariaţilor.

Reprezentanţii autorităţilor locale au propriul plan de salvare a spitalului. Ei fac apel către toţi primarii de localităţi ai căror locuitori beneficiază de spitalul orăşenesc.

În urma unui control, Casa de Asigurări Olt a constat că Spitalul Corabia are o situaţie financiară dezastruoasă. Banii alocaţi lunar ajung doar pentru salarii.

În prezent, spitalul are aproximativ 200 de angajaţi care deservesc în jur de 50 de pacienţi lunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri