Spitalul de Urgență din Craiova a fost acreditat pentru transplant de țesut osos  

Data publicării:
020813 transplant tesut

Spitalul Judeţean de Urgență Craiova a fost acreditat de Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de prelevare şi transplant de ţesut osos. Pacienţii cu fracturi deschise nu vor mai fi nevoiţi să facă drumul până la Bucureşti, pentru a se opera, iar unitatea din Craiova va putea preleva ţesut de la persoanele decedate, pe care medicii îl vor putea folosi în intervenţii chirurgicale.

Domnul Constantin are 46 de ani şi are pseudartroză de gambă. Bărbatul a căzut dintr-un pom în urmă cu doi şi a rămas cu o fractură deschisă. Bărbatul a stat mai mult prin spitale.

Doctorii întâlnesc lunar zeci de cazuri precum ale domnului Constantin. O parte dintre pacienţi erau trimişi până acum la Bucureşti.

Pentru a obţine acreditarea oferită de Ministerul Sănătăţii, spitalul a fost nevoit să îndeplinească mai mult condiţii. Pe lângă personalul foarte pregătit, şi dotările au cântărit greu în obţinerea autorizaţiei.

Consiliul Judeţean Dolj, instituţia care a alocat bani pentru modernizarea sălilor de operaţie, intenţionează să investeasc, în următorii doi ani, 10 milioane de euro, inclusiv pentru obţinerea acreditării pentru transplant de organe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri