Ultimele pregătiri pentru iarnă în Dolj  

Data publicării:
251113 pregatiri iarna

Sunt anunţate ninsori în Craiova, în această noapte. Autorităţile spun că sunt pregătite să intervină. Au mii de tone de sare, nisip şi clorură de calciu. Tot astăzi a fost făcută şi revizia utilajelor de deszăpezire şi a fost completat stocul de material antiderapant.  

Lucrătorii societatăţii care se ocupă cu deszăpezirea Craiovei au făcut revizia utilajelor ce vor interveni pe străzile oraşului. Ei spun că stau bine la acest capitol şi iarna nu îi va prinde nepregătiţi.

94 de utilaje vor acţiona pe străzile Craiovei imediat ce va ninge. Din totalul de utilaje, 64 sunt închiriate de la o societate comercială. Celelalte 30 de utilaje fac parte din parcul auto al societăţii comerciale, însă şefii instituţiei susţin că nu erau suficiente. Astfel, au fost nevoiţi să organizeze o licitaţie pentru a închiria mai multe autovehicule de la firmele de construcţii din judeţ.

Autorităţile din Craiova au pregătit 500 de metri cubi de nisip şi aproape 2.000 de tone de sare pentru iarna aceasta. Dacă va fi nevoie, stocul va fi suplimentat.

„În prima faza sunt de ajuns, sare se cară în continuare. Aşteptăm până la sfârşitul lui decembrie să facem stocul pe care ni l-am propus”, a spus Cristian Popescu, administrator SC Salubritate Craiova SRL.

Şi pe cei peste 1.000 de kilometri de drumuri judeţene vor interveni alte zeci de utilaje. Conducerea SC Lucrări Drumuri şi Poduri susţine că anul acesta a primit trei noi maşini ce împrăştie sarea ce vor acţione pe şoselele din judeţ.

„Am apelat şi la diversi terţi, pentru a completa diferenţa de utilaje”, a precizat Gheorghe Mâciu, director SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dolj.

Stocurile de sare şi nisip au fost şi ele pregătite.

Pe drumurile naţionale care traversează Doljul vor deszăpezi alte utilaje închiriate în urma unei licitaţii organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

„Pe drumurile naţioanle sunt utilaje ale CNADNR-ului. De fapt, sunt două contracte cu două societăţi. Să facem o socoteală, pe contracte şi pe tot ce trebuie să aducă ei, sunt aproape 80 de utilaje”, a spus Ionel Ciobotea, subprefectul judeţului Dolj.

Meteorologii au anunţat că de miercuri va ninge în toate judeţele Olteniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri