Zeci de copii din Slatina aşteaptă rectificarea bugetară, pentru a prinde un loc la creşă  

Data publicării:
151013 CRESE

100 de copii din Slatina aşteaptă rectificarea bugetară, ca să prindă un loc la creşă. Primăria a amenajat o creşa modernă într-un fost centru de plasament, însă va fi dată în folosinţă atunci când guvernul va aloca bani pentru angajarea personalului. Până atunci, copiii şi părinţii nu pot decât să admire construcţia.

Marian Iliescu este bunicul unui micuţ de doar doi ani şi jumătate. De mai bine de patru luni caută o creşă pentru nepotul său. Peste tot numai refuzuri, pentru că băiatul ar fi prea mic. Aşteaptă acum deschiderea noii creşe, pentru a-şi mai încerca odată norocul.

Lucrările la noua creşă au început anul trecut, în septembrie, iar acum sunt aproape de finalizare.

Noua creşă va avea bucătarie, spălătorie, sală de mese şi toate utilităţile necesare celor 45 de copii ce vor fi găzduiţi aici. Mobilierul şi dotările sunt de ultimă generaţie. Nu există însă personalul care să deservească creşa.

„În momentul de faţă, ca să şi funcţioneze, trebuie să facem angajări, dar nu avem prevederile bugetare, aşteptăm rectificarea de buget pentru suma de 265.000 lei”, a spus Minel Prina, primar Slatina.

Primăria vrea să modifice regulamentul creşelor ca să reducă numărul de copii aflaţi pe listele de aşteptare. Copiii care nu sunt aduşi frecvent ar putea să îşi piardă locul, în favoarea celor care au cu adevărat nevoie de îngrijirea din creşă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri