Reclamaţii la DSP din cauza lipsei apei reci

Data publicării:
fara apa-1

Cea mai mare parte a oraşului Galaţi riscă să ajungă focar de infecţie după ce mai multe zone au rămas fără apă rece. La Direcţia de Sănătate Publică s-au adunat deja 50 de sesizări din partea oamenilor dar instituţia nu poate face mare lucru.

Liliana Iordachescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Asociaţiile de proprietari trebuie să solicite la Apă Canal conform numărul de persoane afectate de lipsa apei şi cisterna. Apa aceea trebuie plătită de asociaţia respectivă. În aceste condiţii noi nu avem cum să intervenim în condiţiile în care nu s-a furnizat apă la cisternă".

Din păcate, o mare parte a celor rămaşi fără apă rece sunt oameni care au plata utilităţilor la zi. Pentru ei autorităţile locale nu au găsit o soluţie.

Vasile Calotă, bun platnic fără apă rece: "Ei fac ceea ce vor cu noi, noi oameni care muncim şi ne plătim zi de zi sau lună de lună datoriile către această societate".

Dumitru Cioclu, bun platnic fără apă rece: "E deplorabil. Nu se poate discuta pentru că nu sunt termeni de discuţie. Nu ai pentru igienă, pentru rufe, pentru maşină de spălat, pentru vase. O să devenim un focar de infecţii".

Iar calvarul gălăţenilor nu pare să se oprească prea curând. De la 1 aprilie tot oraşul va rămâne fără căldură şi apă caldă.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operatori: Bogdan Cazacu/Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri