Tobă de casă în crustă de smântână şi hrean

Data publicării:
toba

Masa de Crăciun la români este bogată în preparate tradiţionale, iar toba e unul dintre cele mai apreciate aperitive. De aceea, în această săptămână, vă propunem o reţetă de tobă de casă, în crustă de smântână şi hrean, un preparat care sigur va impresiona orice musafir.

Dan Pasat, bucătar: „O să pregătim o tobă de casă puţin diferită de cea tradiţională, plecând de la ideea că toba merge foarte bine cu muştar sau cu smântână şi hrean, o să facem o tobă de casă în crustă de smântână şi hrean”.

Pentru acest preparat aveţi nevoie de un rasol de porc, pulpă, limbă şi ureche de porc, gelatină, ceapă galbenă, usturoi şi hrean. Bineînţeles, pe listă sunt şi condimente care dau savoare tobei: enibahar, piper boabe, coriandru şi foi de dafin. Pentru început, se pun la fiert rasolul, limba şi urechea de porc.

Dan Pasat, bucătar:Se adaugă o lingură cu sare, boabe de piper, câteva foi de dafin, 3 ,4 foi de dafin şi se lasă la foc încet timp de o oră”.

După ce aceste ingrediente au fiert la foc molcom, se adaugă carnea de porc, puţină grăsime, ceapa şi condimentele. Pentru o îmbinare armonioasă a aromelor şi o carne fragedă, se mai lasă la flacără mică încă o oră şi jumătate. În acest timp, se pregăteşte crusta pentru tobă. Se pune smântâna dulce la foc 5 minute, se adaugă o lingură de hrean şi se amestecă foarte bine. Luăm oala de pe foc şi adăugăm puţină sare.

Dan Pasat, bucătar:„Apoi o să adăugăm aspic, gelatină. se pune gelatina în apă rece aproximativ 10 minute să se înmoaie şi spre sfârşit se adaugă în smântână cu hrean”.

Se pune iarăşi pe foc până ajunge la o temperatură de 60 - 70 de grade. Carnea fiartă se taie bucăţele, iar în supa rece se adaugă usturoiul pisat, se amestecă şi, apoi, se strecoară pentru a rămâne limpede.

Dan Pasat, bucătar:Punem carnea în formă, adăugăm zeama şi se dă la frigider pentru circa 2, 3 ore”.

Odată închegată toba, se scoată din formă şi se acoperă cu sosul de smântână şi hrean.

Dan Pasat, bucătar:”Acum o să-i facem crusta, cu polonicul, se bagă la frigider şi se repetă procesul pentru a ajunge crusta la aproximativ 2, 3 milimetri”.

Când totul este gata, toba de casă în crustă de smântână cu hrean se taie felii şi se serveşte ca aperitiv, alături de brânzeturi şi legume.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Mihaela Rădulescu şi-a văzut iubitul murind! Scene de nedescris. De ce a murit Felix Baumgartner, de fapt?
Digi FM
Ultimele imagini cu Felix Baumgartner în viață. Ce a scris partenerul Mihaelei Rădulescu pe Instagram cu doar...
Pro FM
(VIDEO)Reacția halucinantă a unui cuplu când ajunge pe ecran la concert la Coldplay. Chris Martin: „Ori au o...
Film Now
Christian Bale, apariție rară cu soția și copiii, la Roma. Actorul și-a susținut fiica la o prezentare de...
Adevarul
Călugări budiști, implicați într-un scandal sexual în Thailanda. Femeia care i-a ademenit a fost arestată
Newsweek
Eroare în legea pensiilor. Doi colegi au muncit 40 ani, dar unul are pensie cu 1100 lei mai mare
ROMANIA BUCHAREST vreme meteo HOT WEATHER
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii august. Estimările meteorologilor
Digi World
Un schelet de dinozaur și cel mai mare meteorit marțian găsit pe Pământ, vândute la licitație. Sumele, de-a...
Digi Animal World
Descoperirea incredibilă a unei familii după ce a adoptat un câine: «Am țipat în sala de conferințe». Ce a...
Film Now
Adevărul despre transformarea spectaculoasă a lui John Goodman: „Voiam să trăiesc mai bine!” Ce se știe...
UTV
Româna a devenit oficial cea mai vorbită limbă străină din Londra