2.000 de elevi selectați anul acesta la Centrul de Excelență din Iași

Data publicării:
centru de excelenta 1

Centrul de Excelenţă are rolul de a asigura elevilor cu abilităţi speciale o pregătire intensă adaptată la aptitudinile şi nevoile lor. Profesorii se ocupă aici săptămânal, câte două ore, de pregătirea suplimentară a elevilor.

„Copiii se pot dezvolta mult mai liber aici decât la orele de curs unde atmosfera este mult mai formală. Elevii care sunt buni la o anumită disciplină vor rămâne buni şi vor reuşi în viaţă,” a explicat Vasile Sorohan, directorul Centrului de Excelență Iași. 

De la an la an, numărul elevilor care se înscriu la Centrul de Excelenţă este în creştere. Anul acesta, vor fi pregătiţi la matrematică inclusiv elevii din clasele a treia şi a patra. „Avem şi ordin de ministru prin care centrul capătă valoare instituţională, va avea contul său, va avea ştampilă, va putea să desfăşoare activităţi printr-o formă de independenţă suficientă pentru a se dezvolta mai departe,” a spus Camelia Gavrilă, inspector școlar general al ISJ Iași.

Călin David vine din clasa a cincea la Centrul de Excelenţă, unde a făcut pregătire la matematică, fizică şi chimie. Anul acesta a fost medaliat cu aur la o olimpiada internațională, iar orele de la Centrul de Excelenţă l-au ajutat enorm, spune el: „Ai ocazia de a lucra strict pe acel obiect la un nivel mult mai ridicat şi de asemenea de a intra în convenţie cu oameni care sunt la fel de pasionaţi ca şi tine pe acel domeniu.”

De aceeaşi părere sunt şi ceilalţi elevi care au trecut pragul centrului de excelenţă. „Cred că este o ocazie de a-mi valorifica timpul liber şi de a-mi îmbogăţi cunoştinţele pe care le am deja. Aflu mult mai multe lucruri decât aş putea să aflu la şcoală în cadrul unei singure ore, e ceva mai interactiv, se îmbină utilul cu plăcutul, avem filmuleţe la dispoziţie,” povestește o altă elevă a centrului.

Anul acesta s-au înscris la cursurile Centrului de Excelenţă 3.500 de copii, iar în urma probelor de selecţie au mai rămas aproximativ 2.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri