750 de locuri de muncă pentru șomerii din Iași

Data publicării:
coperta - 750 de locuri de munca pentru somerii din Iasi

Angajatorii pun la bătaie, în această perioadă, tot mai multe locuri de muncă în construcţii. Se caută însă și persoane cu experienţă în confecţii, agricultură sau sănătate. Cele mai mici şanse de angajare au cei care au terminat o facultate.

„Pentru persoanele cu studii superioare se înregistrează 45 locuri de muncă vacante. Marea majoritate sunt pentru ingineri pe domeniul tehnic, sau programatori, ingineri dezvoltatori de software”, a spus Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt AJOFM Iaşi. 

Cei care îşi doresc un loc de muncă în străinătate au şi ei de unde alege, de la posturi de şofer de camion în Ungaria, bucătari în Germania, până la confecţioneri în Republica Cehă. Şi pentru cei cu studii superioare sunt disponibile locuri de muncă în Norvegia şi Belgia, ca ingineri, iar salariile pot ajunge şi la 4.000 de euro pe lună. Stăpânirea unei limbi străine este condiţie obligatorie.

„O parte din angajatori pun la dispoziţie anumite facilităţi, cum ar fi sprijin în găsirea unei locuinţe, sau asigură transportul de la locul de muncă acasă. Depinde de anagajator şi de meseria pe care o practică”, a mai spus Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt AJOFM Iaşi 

Chiar dacă piața muncii s-a mai dezghețat, locurile de muncă sunt insuficiente raportat la numărul mare de doritori.

În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în judeţul Iaşi sunt peste 15.000 de persoane care îşi caută un loc de muncă. Doar 3.000 dintre aceştia beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri