Beneficiarii tichetelor cadou de sărbători se plâng de daruri: valoarea e prea mică, iar magazinele prea puține

Data publicării:
tichet social-1

9.000, dintre cei 14.000 de beneficiari au ridicat deja bonurile pentru masa de sărbători de la centrele de cartier. Cei care nu au reuşit până acum, trebuie să meargă la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară. Pot primit tichete în valoare de 50 de lei cei care nu au o pensie mai mare de 700 de lei.

„Beneficiarii îşi pot achiziţiona, pe baza acestor tichete alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse farmaceutice de la aproximativ 400 de magazine de cartier,” a declarat Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară.

Măsura nu este pe placul beneficiarilor, care ar fi preferat să cumpere de la un hipermarket, unde preţurile sunt mai mici iar gama de produse mai variată.

La un magazin de cartier nu poate să aducă ceva pentru masa de sărbători. Un salam care e de consum, un detergent, astea sunt produsele uzuale, o pâine,” a explicat un ieșean nemulțumit.

Nemulţumirile au fost şi legate de valoarea tichetelor.

Pentru a ridica tichetele, beneficiarii au nevoie de un cupon de pensie, buletinul sau cartea de identitate în original şi copie. Distribuirea tichetelor se face de la ora 13, pana la ora 15, de luni până joi. Dacă nu pot ajunge până de sărbători, beneficiarii mai au timp să ridice tichetele până în luna februarie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri