Chirurg renumit, reținut pentru luare de mită

Data publicării:
paul botez medic spagar

Un procuror şi trei poliţişti au descins în biroul mediciului Paul Botez, după ce un pacient a reclamat că acesta i-ar fi solicitat mită pentru o operaţie de protezare. Anchetatorii au găsit plicul cu bani pe biroul doctorului alaturi de alte sume importante 

"S-a imputat acestei persoane faptul că a condiţionat actul medical de primirea unei sume de bani în valoare de 5 mii de lei. În birou a fost găsită o sumă însemnată de bani, respectiv 65 de mii de lei, aproximativ 44 de mii de euro şi 2 mii 500 de dolari,” a declarat Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului de Recuperare din Iaşi spun că medicul nu a recunoscut că ar fi primit vreun plic de la un pacient. Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare Iaşi a spus că ”răspunsul dumnealui a fost că nu ştie cum a ajuns acel plic pe biroul domniei sale. Spitalul nu face nicio anchetă pentru că nu există nicio sesizare adresată spitalului".

Paul Botez este considerat un medic de excepție, cunoscut datorită operațiilor în premieră pe care le-a făcut, de protezare a umărului, şoldului sau genunchiului. Dacă va fi găsit vinovat pentru luare de mită şi-ar putea pierde şi dreptul de practică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri