Elevii au început școala cu manuale „vechi și depășite”

Data publicării:
manuale

Cele mai multe probleme legate de lipsa manualelor sunt la școlile din mediul rural. Profesorii se plâng că le predau elevilor din cărți deteriorate şi incomplete. De la nivelul Inspectoratelor Şcolare Judeţene problema se vede altfel.

„Acolo unde manualele nu sunt corespunzătoare în acest moment, nu corespund unei comenzi. În sensul că şcolile fie nu au întocmit comenzi pentru retipărirea acelor manuale despre care acum se spune că sunt vechi, fie nu au avut ce să comande, sau poate editurile nu retipăresc manualele aflate în uz,” a explicat Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava.

Și dacă în alte județe reprezentanții inspectoratelor școlare promit o rezolvare, la Iași Inspectoratul Școlar nici măcar nu consideră ca există o problema. Asta deși dascălii spun ca situația persistă de ani de zile.

 „M-am lovit de problema asta ca o surpriză foarte neplăcută. Puţine manuale noi, majoritatea sunt vechi şi, din păcate, vă spun ca profesor de fizică, sunt manuale depăşite care ar trebui să fie reeditate şi puse la punct, pentru că s-a schimbat programa de câteva ori şi manualele au rămas aceleaşi, de foarte mulţi ani,” a spus Doru Iacob, profesor la Şcoala Generală Lunca Cetăţuii.

Pe de altă parte, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al IȘJ Iaşi spune că „aceste manuale pe care noi le-am primit, le-am distribuit atât în mediul urban, cât şi în şcolile din mediul rural, în funcţie de cereri. Nu există în acest moment semnale din şcoli, la nivelul judeţului nostru, că nu ar exista manuale.”

Anul acesta, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat 20 de milioane de lei pentru achiziţia manualelor şcolare noi. Însă suma s-a dovedit insuficientă.

CITEȘTE ȘI:

Autoritățile locale din Iași au ținut discursurile la școala „Alexandru cel Bun” 

Prima zi de școală a pus la încercare răbdarea șoferilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri