La Iași, oamenii au ieșit din nou în stradă pentru Roșia Montană

Data publicării:
protest 6.2

Cu pancarte şi bannere despre efectele nocive ale utilizării cianurii în activităţile de minerit, sute de oameni s-au strâns în centrul Iaşiului pentru a continua seria de proteste pe care au început-o în urmă cu o lună şi jumătate. Escortaţi de zeci de jandarmi şi poliţişti, protestatarii au mărşăluit timp de patru ore pe cele mai importante artere din capitala Moldovei și au încercat să mobilizeze cât mai multe persoane care să le susţină cauza. Prima oprire a fost în campusul Tudor Vladimirescu.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" a fost a doua oprire a protestatarilor, care nu s-au mulţumit doar să mărşăluiască pe stradă şi au blocat traficul pe una dintre cele mai aglomerate artere din oraş. Jandarmii au reuşit să elibereze o singură bandă pentru autovehicule, însă circulaţia tramvaielor a fost paralizată câteva zeci de minute.

Oamenii care au ieșit în stradă vor interzicerea exploatării de la Roşia Montană si a utilizării cianurii în activităţile de minerit din România dar şi includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO. Protestatarii spun că vor bloca traficul şi la mitingurile viitoare chiar cu riscul de a fi amendaţi.

„Este o modalitate prin care încercăm să atragem atenţia participanţilor la trafic şi a trecătorilor şi să stârnim astfel discuţii pe marginea subiectului şi astfel oamenii să se informeze, să înţeleagă, să-şi pună problema de ce suntem în stare să blocăm strada,” a explicat Alexandru Bodnar, unul dintre organizatorii protestului,

Organizatorii spun că vor continua protestele în fiecare zi de duminică, până îşi vor atinge scopul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri