Polițiștii ieșeni sunt în alertă: cinci fete au evadat dintr-un centru de protecție

Data publicării:
COPERTA FETE EVADATE DIN CENTRU

Fetele, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, provin din familii destrămate. Minorele au acționat exact la schimbul de tură, au forţat gratiile de la geamul camerei și au dispărut fără ca cineva să își dea seama.

"Aseară, cinci fete de la modulul de reabilitare comportamentală din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi la schimbul de tură, profitând de neatenţia personalului de supraveghere şi având pe parcursul mai multor zile acces la un geam de unde au scos gratiile respectivea au fugit din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă,” a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Iaşi.

Dispariția a fost sesizată abia dimineață. Ancheta demarată de poliție a scos la iveală că fetele au avut un lider - o adolescentă de 15 ani internată în centru exact în seara evadării. Fata, abandonată de părinții încă de la naștere, a fost crescută de bunică. Femeia nu și-a putut stăpâni nepoata care a fugit de acasă în urmă cu jumătate de an. 

„Poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui centru pentru minori cu privire la faptul că mai multe minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au plecat prin forţarea gratiilor de la o fereastră din respectivul centru fără a mai reveni. În prezent, Poliţiştii caută minorele, pentru găsirea acestora şi reintroducerea în centru. De precizat este că acestea au mai fost plecate şi alte dăţi din respectiva unitate,” a declarat agent Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

În centrul de primire a minorilor mai sunt 10 fete. Acestea ar putea fi trimise înapoi familiei sau vor ajunge în alte centre de plasament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri