Primarul şi-a făcut bilanţul în direct la Digi24 Iaşi

Data publicării:
nichita

Pe 10 iunie 2012, ieşenii ieşeau la vot ca să-şi aleagă primarul. Gheorghe Nichita a strâns peste 70 de mii de voturi. După un an, primarul şi-a făcut bilanţul în direct la Digi24 Iaşi. 

Invitat în platoul emisiunii Vocile Iaşiului, Gheorghe Nichita le-a cerut ieşenilor să aibă răbdare, pentru că efectele marilor proiecte de infrastructură nu pot fi văzute peste noapte.

"Iaşiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de investiţii, prin care să dezvoltăm acest oraş, infrastructura s-o refacem, pasaje... Ei, nu le putem face cu banii ieşenilor. Am reuşit să atragem fonduri europene şi facem aceste proiecte mari cu bani de la Uniunea Europeană", a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului, în direct la Digi24 Iaşi. 

Primarul Iaşiului a avut si sfaturi pentru colegul de alianţă Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: "este foarte tânăr, fără experienţă în administraţia publică, are un mandat de ministru dar nu este suficient. Fiind foarte tânăr are un entuziasm, vrea să le facă de a doua zi pe toate sau crede că le poate face pe toate."

Gheorghe Nichita a răspuns şi la întrebarea de ce Iaşiul nu are un aeroport modernizat.

"Dacă aeroportul ar fi fost la mine până acum era finalizat pentru că în 2004, 2007, 2008 erau foarte multe companii private care doreau să îl modernizeze şi să-l opereze. Din păcate, nu am ştiut să facem acest parteneriat, această asociere." 

Gheorghe Nichita a făcut şi o mărturisire personală

"Dacă nu apărea soţia mea, plecam să dau la regie la Teatru la Bucureşti. În 1980 dăduseră drumul la secţia fără frecvenţă iar profesorii mei îmi căutau un loc la Metrou ca să pot pleca de la Iaşi." 

Primarul Iaşiului a adresat şi o invitaţie reprezentanţilor asociaţiei "Iaşiul iubeşte teii" să depună un proiect pentru plantarea acestei specii de arbore oriunde în oraş, dar nu pe bulevardul Ştefan cel Mare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri