Profesori şcoliţi de elevi

Data publicării:
profesori 20scoliti 20de 20elevi-39779

Cursurile de informatică şi de engleză la care elevii au devenit profesori, iar cadrele didactice învăţăcei au durat două luni.

''Am realizat cât de greu este să fii profesor şi cât de greu este să transmiţi mesajul pe care doreşti să-l transmiţi'', spune eleva Cristina Săcrăieriu.

''Am câştigat o oarecare legătură cu foştii profesori, am cunoscut anumiţi profesori pe care până la momentul respectiv nu i-am cunoscut. A fost o experienţă foarte plăcută, aş vrea să mai particip şi în continuare'', spune elevul Radu Ciornei.

Experienţa s-a dovedit extrem de utilă şi pentru profesori.

''Engleza îmi este foarte necesară pentru că trebuie să merg în lumea engleză ca să mă întâlnesc cu restul familiei şi atunci trebuie să mă descurc foarte bine'', spune Iulia, profesor de limbă franceză.

Au învăţat engleza după opt şedinţe

''Mi-a plăcut că elevii care ne-au fost într-un fel profesori au avut suficientă îndrăzneală şi putere de a fi stăpâni pe ei ca să vorbească cu noi fără să se fâstâcească'', spune Aglaia Gervescu, fost director la Colegiul Economic Administrativ Iaşi.

Multumiţi de rezultatele obţinute sunt şi coordonatorii proiectului.

''Important la aceste cursuri nu e faptul că au învăţat unii de la ceilalţi, profesorii de la elevi şi elevii de la profesori, important este că între ei s-a stabilit şi o altfel de relaţie'', spune ing. Paul Matei, coordonator Centru de Informare Europe Direct.

Proiectul a presupus opt şedinţe de limbă engleză şi trei de informatică, suficiente pentru ca profesorii să deprindă noţiuni elementare de engleză, dar şi de folosire a calculatorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri