Scandal după olimpiada de matematică

Data publicării:
probleme 20la 20olimpiada 20de 20mate-54742

Victor Chirilă îi acuză pe profesorii din comisia de evaluare de la Olimpida Județeană de Matematică de faptul că au viciat rezultatele. Mai mult, spune el, n-ar fi prima oară. Vicepreședintele CJ Iași spune că nu s-a ținut cont de valoarea elevilor, ci de profesorii care îi reprezintă.

Fiul vicepreședintelui Consiliului Județean s-a clasat inițial pe locul al treilea la etapa județeană, iar după contestaţii a fost retrogradat până pe locul cinci. În locul lui, s-a calificat la olimpiada naţională de matematica un elev care a obţinut şase puncte în plus după reevaluarea tezelor.

Profesorii corectori susțin că au fost subiect cu grad mare de dificultate și că este foarte posibil caprimul corector să nu fi înţeles soluţia elevului. La contestaţii, teza a fost revăzută de încă o echipă de doi profesori preuniversitari şi doi profesori din învăţământul superior.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Județean garantează corectitudirea concursului şi au precizat că toate tezele elevilor care iniţial s-au calificat la etapa naţională au fost recorectate si că notele sunt cele reale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri