Stau la rând în frig pentru un tichet de 50 de lei

Data publicării:
cozi 20pentru 20tichetele 20sociale-36923

Desi tichetele sociale ajung pentru toate lumea, multi beneficiari n-au mai avut rabdare sa astepte deschiderea ghiseelor. ”De la patru, de la cinci stau la rând. M-am trezit dimineață ca să fiu primul”, a spus un ieșean.

Pentru fiecare persoana defavorizata, ajutorul primit de la municipalitate este de 50 de lei. Chiar daca au stat ore intregi in frig ca sa obtina tichetele, oamenii spun ca efortul a meritat.

Petru Antohi, pensionar: ”Ne ajută mult pentru o zi, luăm o bucăţică de carne şi ce mai trebuie acolo”.

”Am datorii. E întreţinerea scumpă, apă, gaz, femeie de serviciu, gunoi”, a spus alt om care stătea la rând.

”Face foarte mult 50 de lei pentru un om bătrîn care are o pensie mică”, a spus o femeie.

De tichetele sociale de sarbatori ar urma sa beneficieze 21 de mii de ieseni. Tot din acesta saptamina vor fi distrubuite si o mie de pachete pentru copiii care provin din familii nevoiase.

”Aceste ajutoare constau în dulciuri, articole de îmbrăcăminte şi eventual să vedem dacă ne putem încadra, articole de încălţăminte” (Luminița Munteanu, director DAC Iași)

Luminiţa Munteanu, director DAC Iaşi: ”Aceste familii pot să vină în această săptămâna să îşi depună cererile de solicitare a acestui ajutor, precum şi documentele necesare. Aceste ajutoare constau în dulciuri, articole de îmbrăcăminte şi eventual să vedem dacă ne putem încadra, articole de încălţăminte.”

Pentru a beneficia de ajutorul municipalităţii, ieşenii trebuie sa demonstreze ca au venituri mai mici de 700 de lei. Primaria va cheltui pentru aceste sprijin financiar peste 1 milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri