SUCEAVA. 5 milioane de euro au risipit autoritățile pe un centru economic construit în mijlocul unui câmp 

Data publicării:
centru de afaceri suceava

Centrul Economic Bucovina are opt pavilioane dar și o clădire special amenajată pentru expoziții, un incubator de afaceri cu săli de conferință și birouri și o clădire administrativă. În total, 6.400 de metri pătrați construiți. Doar trei pavilioane au fost închiriate pentru diverse activități. Restul clădirilor sunt goale și stau cu ușile încuiate.

Oamenii de afaceri nu vor să-și mute aici sediile societăților iar expozițiile și conferințele care ar putea fi organizate în centru au avut loc doar ocazional de la inaugurare și până astăzi. Dacă reprezentanții Consiliului Județean pun pe seama crizei economice lipsa chiriașilor din centrul economic, oamenii de afaceri sunt de altă părere.

„Zona este total disfuncțională datorită depărtării de zonele cheie ale orașului, de instituțiile statului, lipsa totală de mijloace de transport care să asigure transportul,” a explicat Luminița Chihai, vicepreședintele Patronatului Femeilor de Afaceri din Suceava. 

Autoritățile recunosc eșecul acestui proiect care nu a fost niciodată profitabil pentru Consiliul Județean. „Dacă a adus bani? Trebuie să recunosc, cheltuielile sunt mai mari decât încasările,” a spus Ionela Savin, consilier județean.

3.000 de lei plătesc autorotățile lunar pentru utilități, iar în curând va fi nevoie și de investiții în reparații. Tencuiala este căzută în mai multe locuri și s-a format deja mucegai pe porțiuni de perete.

Centrul Economic Bucovina, o investiție de 5 milioane de euro, a fost construit cu bani de la Uniunea Europeană și o contribuție din partea Guvernului și a Consiliului Județean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri