Trofeul Municipiului Iaşi merge în Belgia

Data publicării:
teniswoman

În ultimul act al competiţiei Benoit a întâlnit-o pe românca Raluca Platon. Sportiva din Belgia s-a impus în două seturi. Pe primul l-a câştigat uşor, cu scorul de 6 la 3, în timp ce al doilea set a fost unul extrem de echilibrat. Platon a condus cu 5 la 3, însă Benoit a reuşit să întoarcă scorul la 6 la 5. Românca a egalat şi jocul a fost dus în Tie Break. Benoit a forţat şi a câştigat toate punctele, impunându-se cu 7 la 0. Partida s-a încheiat cu rezultatul de 6 la 3, 7 la 6, în favoarea sportivei din Belgia, care a obţinut cel de-al doilea turneu din carieră.

"Am avut puţine emoţii, ca întotdeauna, dar cred că le-am gestionat destul de bine şi am folosit doar latura pozitivă. M-am simţit bine, am jucat bine şi, desigur, sunt fericită pentru că am câştigat acest turneu, pe o vreme atât de frumoasă. Chiar sunt fericită," a declarat Marie Benoit.

Raluca Platon a fost şi anul trecut aproape de a câştiga Trofeul Municipiului Iaşi la tenis feminin, însă şi atunci a cedat în finală. "Este a doua când mă aflu aici în finală şi îmi pare rău că nu am reuşit să câştig acest meci. Durerile şi oboseala m-au năpustit astăzi. Nu cred că am jucat foarte corect. Nu am ţinut de planul tehnic-tactic," a spus ea.

Directorul turneului, Vergil Aghion, a explicat de ce trofeul nu a fost câştigat de sportivele autohtone: "sunt accidentate foarte multe dintre ele, şi ea şi Buzean şi a avut de treaba kinetoterapeutul. Toată săptămâna a încercat pe cât posibil să le aducă, cât de cât, la o formă fizică bună, să poată finaliza jocurile."

Câştigătoarea competiţiei, Marie Benoit, a primit un premiu de 1568 de dolari şi 12 puncte WTA, în timp ce Raluca Platon a fost recompensată cu 980 de dolari şi 8 puncte WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri