Un scurtcircuit în comuna Verești a fost suficient pentru județele Suceava și Botoșani să rămână fără curent

Data publicării:
stalp de electricitate

Dacă în unele localități alimentarea cu curent electric a fost reluată după 10 minute, în altele, avaria a durat 45-50 de minute.  „Din ceea ce știm noi, a fost o eroare de sistem dar pe rețeaua națională, cea aparținând Transelectrica, nu operatorului zonal,” a explicat Cristian Șologon, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

Reprezentanții Transelectrica au oferit o explicație într-un comunicat de presă în care se arată că în urma unor lucrări efectuate la rețeaua electrică în localitatea Verești s-a produs un scurtcircuit care a dus la oprirea automată a mai multor transformatoare care au lăsat în totalitate fără energie județele Suceava și Botoșani, județul Neamț fiind parțial afectat. Repornirea manuală a transformatoarelor a prelungit avaria în unele localități și până la o oră.

În același comunicat, reprezentanții companiei precizează că nu au putut descoperi până la acest moment cum s-a putut produce o asemenea avarie de la manevra făcută de lucrători. Cauza incidentului este în curs de analiză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri