Acţiuni culturale, vânătoare de comori şi o tentativă de record - în weekend, la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
evenimente Anca Deac

Se anunţă un sfârşit de săptămână plin de evenimente în Oradea. De la expoziţii şi lansări de carte până la piese de teatru, târguri de profil şi chiar o acţiune care ar putea intra în Cartea Recordurilor. Sunt activităţile la care sunt invitaţi să participe orădenii şi nu numai, în weekend-ul care urmează.

Vineri, de ora 18:00, va avea loc vernisajul unei expoziţii fotografice care reuneşte nu mai puţin de 160 de lucrări aparţinând unor fotografi din Cehia, Croaţia, Serbia, România, Federaţia, Rusă, Ucraina, Ungaria, China şi Japonia. Acestea pot fi admirate la secţia de Istorie a Fotografiei Orădene din cadrul Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea.

În aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră, iubitorii de literatură pot să ia parte la lansarea a cinci noi volume semnate de Sorin Borza, Florin Budea, Vlanu Mureşan, Sandu Frunză şi Dan Tomuleţ. Evenimentul maraton va avea loc în Cetatea Oradea.

Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Oradea, vă invită sâmbătă la Târgul de Artă. Este locul unde puteţi găsi tablouri, icoane, bijuterii contemporane, ceramică, genţi şi accesorii din piele, toate realizate de artişti locali. Evenimentul va avea loc la Galeria de Arte Vizuale, din strada Republicii, numărul 15, între orele 10 şi 14.

Tot sâmbătă, Cercetaşii României organizează o vânătoare de comori adresată organizaţiilor non-guvernamentale şi tinerilor. Acţiunea, care ca scop încurajarea voluntariatului la nivel local, va avea startul în Oradea, la ora 11.

Şi Centrul de Transfuzii Sanguine Bihor are o acţiune inedită pentru ziua de sâmbătă. Ca să promoveze importanţa donării de sânge, patru mii de persoane vor intona "Imnul Vieţii". Acţiunea se va desfăşura în Piaţa Unirii, de la ora 17 şi are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor.

Acţiuni sunt şi pentru cei mici. Duminică, Asociaţia Culturală "Noua Acropolă" va prezenta piesa de teatru "Momo şi hoţii de timp", în cetatea Oradea. La final, păpuşile vor fi puse la dispoziţia copiilor, care pot astfel să joace rolul preferat din piesa urmărită.

Redactor: Anca Deac

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri