Avocatul Cosmin Moraru și soția lui au fost prinși în Elveția

Data publicării:
avocat 20cosmin 20moraru 20si 20sotia-37559

Potrivit unui comunicat al Parchetului Curții de Apel din Oradea, ”procurorii au dispus, în data de 6 decembrie 2012, începerea urmăririi penale împotriva numiţilor Moraru Gheorghe Ştefan Cosmin – avocat în cadrul Baroului Bihor –, respectiv a învinuitei Pazurik Erika Krisztina, soţia sa, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Totodată, prin Încheierea din 8.12.2012, Curtea de Apel Oradea – Secţia penală şi pentru cauze cu minori – a admis cererea procurorilor şi, pe cale de consecinţă, a emis mandate de arestare, în lipsă, a celor doi învinuiţi, care se sustrag de la urmărire penală. Faţă de posibilitatea ca învinuiţii să fi părăsit teritoriul României, au fost emise şi mandate europene de arestare, respectiv de urmărire internaţională.

Învinuiţii au fost localizaţi şi reţinuţi de autorităţile judiciare elveţiene, fiind derulate procedurile legale de punere în executare a mandatului european de arestare emis.”

Soacra avocatului nu se afla cu cei doi, fapt care întărește bănuielile de crimă. Anchetatorii își doresc o urgentare a procedurilor de aducere în țară a celor doi, ca să discute despre ce s-a petrecut în noaptea de luni spre marți și despre locul unde s-ar afla cadavrul femeii, despre care se bănuiește că ar fi fost ucisă de Cosmin Moraru și soția lui.

Procurorii susțin că avocatul Cosmin Moraru și soția lui se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, conform legii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri