BNR face educaţie economică în universităţi

Data publicării:
bnr

Românii se află sub media europeană a nivelului culturii economice, susţin specialiştii BNR. 

Mircea Mureşan, directorul adjunct al Direcţiei de Comunicare a BNR: „De câţiva ani buni derulează tot felul de proiecte care să vină în sprijinul pregătirii, educaţiei financiare de care este atâta şi atâta nevoie."

Conf. univ. dr. Agnes Nagy, membru în Consiliul de Administraţie al BNR: „Pentru a reuşi în a implementa politica monetară, avem nevoie de o populaţie care şi înţelege modul în care se derulează şi să priceapă de fapt ce înseamnă să ai succes în politica monetară."

Economiştii Băncii Naţionale încearcă să-i educe pe studenţi ca să înţeleagă mecanismele financiare care le vor influenţa viaţa. Universitatea din Oradea are în derulare patru proiecte în colaborare cu BNR, iar unele dintre acestea sunt chiar sub formă de competiţie la nivel naţional.

Tot în cadrul Zilelor Porţilor Deschise, specialiştii BNR au avut marţi o discuţie cu liceenii, cărora le-au explicat politicile economice şi mecanismele financiare. Miercuri, 30 de studenţi vor avea ocazia să viziteze sediul BNR din Oradea.

reporter: Laura Breb
operator: Cristian Rusu
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri