Consiliere psihologică pe stradă. Psihologii din Oradea le-au oferit trecătorilor sfaturi gratuite

Data publicării:
o zi cu psihologul

Dorința psihologilor a fost aceea de a oferi orădenilor sprijin și consiliere pentru o cauză umanitară dar și de a-și face simțită prezența în comunitate. Astfel, ei au hotărât ca pentru o zi să își mute cabinetul în stradă, pentru ca, așa cum spune psihologul Ovidiu Roman, "să facem cunoscut orădenilor care este impactul psihologului în viața lor și în zilele noastre, în comunitatea în care noi trăim".

"Psihologul nu este un specialist care se adresează doar persoanelor cu probleme patologice, ci unei întregi comunități", a precizat și Florin SebastianBadale, psihoterapeut.

Mulți trecători s-au oprit și au participat la ședința de psihoterapie.

"Mi se pare o acțiune foarte potrivită, mai ales pentru oamenii care nu-și permit un psiholog, în ziua de astăzi fiind o mare necesitate, cu toate probleme", spune un or[dean. Altul apreciază acțiunea pentru "atunci când auzim cuvântul psiholog ni se pare că e ceva care ne duce cu gândul în altă parte."

Acțiunea din Oradea a avut și un scop caritabil. Fiecare răspuns primit a fost taxat cu un leu. Banii stranși urmează să fie donați unei asociații filantropice.

reporter: Cristina Nistor
operator: Cristian Rusu
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri