Deputatul UDMR Attila Cseke militează pentru regiunea Partium. Vezi ce judeţe ar putea face parte din aceasta.

Data publicării:
cseke1

Attila Cseke argumentează cu faptul că teritoriul regiunii istorice Bucovina există astăzi doar parţial în România, cuprinzând o parte din judeţul Suceava, respectiv cinci comune din Botoşani, iar suprafaţa totală a ei nu ar depăşi mărimea unui judeţ. În schimb, regiunea susţinută de Cseke ar întruni trei sau patru judeţe: Bihor, Sălaj, Satu Mare, şi eventual Maramureş, faţă de proiectul actual de regionalizare al guvernului, în care Oradea ar făcea parte dintr-o regiune condusă din Cluj-Napoca.

"Partium, care este o zonă, o entitate cu cultură, şi, dacă vreţi, şi istorie, cu criteriul geografic foarte clar, pentru că Piatra Craiului ne desparte de Cluj chiar dacă unii nu vor să observe, noi de ce nu putem?", spune deputatul UDMR Attila Cseke. 

Parlamentarul a criticat şi măsurile luate în ultimul timp de Guvern. Este vorba de reorganizarea finanţelor, respectiv o altă reorganizare care se pregăteşte acum în domeniul sănătăţii.

"De 14 ori se scrie în acest program de guvernare de descantralizare. Eu n-am văzut decât măsuri de centralizare", spune Cseke. 

La sfârşitul lunii ianuarie 2013, filialele bihorene ale tuturor celor cinci partide parlamentare au semnat o declaraţie comună, în care au ecceptat să acţioneze unitar pentru o regiune cu capitala la Oradea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri