Doi soţi care s-au cunoscut la Londra au devenit antreprenori în Oradea

Data actualizării: Data publicării:
cafea soti

El din Galați, ea din Oradea - s-au întâlnit în Londra, iar de atunci sunt nedespărțiți. Soții Ursu trăiesc o poveste frumoasă de dragoste pe care o împărtășesc prin cafeneaua pe care au deschis-o în Oradea. De acum un an, de când au revenit în țară, au muncit pentru a-și pune afacerea pe roate. Acum trei săptămâni visul lor a devenit realitate.

Povestea soților Ursu a început acum cinci ani, în Londra. Cătălin era în Anglia de 11 ani, iar Carmen locuia în Albion de șapte ani. S-au cunoscut la locul de muncă, iar de atunci au rămas nedespărțiți.

"Eu am plecat să studiez în Anglia acum șapte ani, după aceea m-am îndrăgostit de Londra și am rămas acolo. L-am cunoscut pe Ursu, din Galați și el, și ne-am îndrăgostit de cafea pe drum, cum ar veni", povesteşte Carmen Ursu.

Anul trecut au hotărât să revină în orașului natal al lui Carmen, în Oradea, unde să își deschidă propria afacere. Recunosc că le-a fost greu pentru că s-au lovit de birocrația din România.

"Tot ziceam: "Hai să deschidem! Bine, ok, deschidem într-o lună." Peste o lună, iar se mai trezea un act care dura încă două săptămâni, cu actul ăla încă o lună și tot așa. Cred că anul 2017 a fost anul provocărilor."

Într-un final, în luna februarie au reușit să deschidă cafeneaua, unde Carmen și Cătălin sunt prezenți șapte zile din șapte.

"Suntem obișnuiți cu munca, nu e problemă. Lucram și înainte câte 12 ore pe zi, șase zile pe săptămână. Deci munca nu e o problemă pentru noi, suntem obișnuiți cu așa ceva. Și în plus, e o plăcere, că o facem pentru noi, că o facem din pasiune și pentru că vrem să fie altceva", spune Cătălin Ursu.

În cafeneaua soților Ursu trezirea se dă la 6 dimineața în timpul săptămânii, iar în weekend la ora 8. Tocmai de aceea, tinerii și-au numit localul Snoozz.

"Folosim cafea proaspăt prăjită, 100% arabica. Cafeaua noastră... avem o prăjitorie la București și cafeaua noastră se consumă în maximum 30 de zile de la data prăjirii", spune Cătălin.

"Ne dorim de la cafeneaua noastră să fie un loc în care clienții noștri să se simtă foarte relaxați, să simtă că nici nu pleacă de acasă, că vin tot acasă și vrem să îi cunoaștem și ei să ne cunoască pe noi", este dorinţa lui Carmen.

"Să fie ca între prieteni, cam despre asta e vorba. Așa am fost obișnuiți, așa am fost noi tratați în celelalte cafenele pe care le frecventam și asta vrem să aducem și noi acasă", completează soţul ei.

Pe lângă specialitățile din cafea, clienții pot comanda bagel, un sendviș cunoscut în cafenenele din Anglia, dar și croissante, brioșe, ciocolată caldă și băuturi din fructe.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri