Festivalul Resonnance a debutat în Oradea

Data publicării:
resonnance 140715

Jean Claude Denervaud, directorul Centrului Internațional de studiu al Pedagogiei Ressonance, a fost cel care a deschis seria de concerte de la Oradea. Au fost interpretate arii romantice compuse de Brahms, Schubert, Chopin și Mendelson.

"Ne aflăm la prima ediție a unui festival ressonance, care își dorește să ducă muzica acolo unde nu este: cămine de bătrâni, orfelinate, centre specializate, la tinerii cu dizabilități, peste tot unde oamenii nu pot să iasă la un concert", susţine Lavinia Dragoș, directorul artistic al festivalului.

"Pe întreaga săptămână se desfășoară concerte de solidaritate: unul, marţi, pentru Caritas, încă unul miercuri și joi seara copii toți vor cânta aici, în această sală", spune Jean Claude Denervaud, directorul Centrului Internațional de studiu al Pedagogiei Ressonance.

Al doile scop al festivalelor Ressonance este să sprijine gratuit tinerii pianiști de excepție.

"Este dificil când studiezi singur, pentru că tu trebuie să faci totul; este mai ușor când studiezi cu cineva că îți arată și poți să înveți foarte multe", crede Cristiana Achim, pianistă.

"Participând, voi învăța în primul rând lucruri teoretice despre fenomenologia muzicii; avem mare noroc că am dat peste doamna profesoară și pianista din Elveția Elizabeth Sombart", spune Thomas Ionescu, pianist.

Oricine dorește să sprijine demersul Fundaţiei Resonnance poate să o facă prin participarea la concertele din cadrul festivalului ori să cumpere CD-urile, DVD-urile ori cărțile organizaţiei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri