Filmul unui preot-regizor, lansat și la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Dimineaţa care nu se va sfârşi

Un film după o poveste reală, care prezintă tragedia româncelor obligate ani la rând să se prostitueze în Cipru, cu complicitatea autorităților. Așa este descrisă "Dimineaţa care nu se va sfârşi", pelicula de lung metraj care reprezintă debutul în cinematografie a preotului orădean Ciprian Mega. Lansarea din această săptămână, de la Oradea, vine după ce filmul a primit mai multe premii în străinătate.

Scenariul peliculei "Dimineaţa care nu se va sfârşi", a cărei premieră a avut loc marți, la Oradea, pornește de la o poveste reală. Eva, o tânără abuzată de iubitul mamei sale, fuge din ţară și lasă în urmă o fetiţă de şapte ani. Ajunsă în Cipru, devine prostituată și își oferă serviciile chiar ambasadorului român din insulă. Când află că are SIDA, caută sprijin moral la un preot român, iar pe patul de spital îşi încredinţează sufletul lui Dumnezeu.

"Fata asta, într-un fel sau altul, normal cu nuanţele sau, mă rog, diferenţele de rigoare, a existat", spune Ela Ionescu, actriţă.

Primul lung-metraj al preotului-cineast Ciprian Mega a fost premiat de mai multe ori în străinătate. Filmul ilustrează tragedia româncelor obligate ani la rând să se prostitueze în Cipru.

"Mi-a plăcut extraordinar de mult să fac acest personaj. Să joci un politician nu e atât de greu, din perspectiva faptului că ai foarte multe modele, ai foarte multe modele, e suficient să deschizi televizorul", susţine Ovidiu Crişan, actor.

"Pentru un actor asta e foarte frumos, să caute cât mai mult pentru un rol şi să se ducă mult în profunzimea trăirilor şi aşa", a completat Ela Ionescu.

"Este o poveste emoţionantă şi nu neapărat ne găsim cuvintele foarte uşor, cred că, la finalul ei. Felicitări, Ela, pentru interpretare!", a transmis un spectator.

"Este un film care, faţă de alte filme, sensibilizează, care chiar dacă spune o poveste tristă aduce speranţă de mai bine", este de părere Laura Mega, producătorul filmului.

Preotul-regizor Ciprian Mega lucrează acum la cel de-al doilea lungmetraj.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri