Frigul din grădiniţele orădene, înfruntat de copii cu haine groase şi plăpumi de iarnă

Data publicării:
BETA frig gradinite

În grădiniţele din Oradea copiii se joacă îmbrăcaţi cu două sau chiar mai multe bluze. Pentru că instituțiile publice sunt racordate la rețeaua orașului, caloriferele sunt reci, deoarece societatea Electrocentrale nu a pornit încă încălzirea în oraș. Din acest motiv, în timpul programului de somn micuții dorm înveliți cu plapumele de iarnă.

Cornelia Româneac, directoarea Grădiniţei 28 din Oradea, spune că "la fiecare grupă doamnele educatoare au fost sfătuite să le spună părinţilor să-i îmbrace un pic mai gros până când se va porni încălzirea. La pătuţuri am pus păturile mai groase pentru iarnă, avem încă un rând pe care îl folosim vara, mai subţiri." 

O situație mai bună este la Spitalul Judeţean din Oradea, unde saloanele au fost încălzite după ce conducerea instituției a cerut ca centrala proprie să fie pornită.

"Cred că e unul dintre puţinele spitale din România care au două surse de încălzire", dezvăluie dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean Oradea.

Electrocentrale Oradea nu va porni agentul termic până când nu se vor înregistra trei nopți consecutive temperaturi sub 10 grade celsius.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri