Hoții de lemne, urmăriţi cu ajutorul camerelor video. Consiliul Județean Bihor va instala sisteme de supraveghere în zona Padiș

Data publicării:
padure camere

Un raport al Curții de Conturi arată că în ultimii ani doar din pădurea de la Dobrești, județul Bihor, au dispărut 6 mii de metri cubi de lemne în valoare de 2 milioane de lei. În urmă au rămas doar cioturile.
Iar această situaţie nu este, din păcate, unică în judeţ. Hoţii de lemne au ajuns să devasteze zone întregi de pădure, mai ales în zona montană. Autorităţile spun că în ultimii ani a crescut numărul sesizărilor legate de tăierile ilegale de copaci, în special în zona platoului Padiş.Doar în ultimul an polițiștii au întocmit peste 400 de dosare penale pentru tăieri ilegale.

"Pentru comiterea unor delicte silvice politistii bihoreni au aplicat 1419 sanctiuni contraventionale cu amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei și au fost confiscați 3283 de metri cubi de material lemnos", explică inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.
Ca să oprească avântul hoţilor, administrația Bihorului are în plan să monteze camere de supraveghere la ieșirea din păduri.

„Cred că este obligatorie montarea unor camere de luat vederi în platoul Padiş, dar şi la ieşirea spre Beiuş, în zona Pietroasa şi sigur spre Alba", consideră Cornel Popa, președintele Consiliului Județean Bihor.

Camerele de supraveghere urmează să fie cumpărate din bugetul administrației județene și montate anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri