Infecţiile respiratorii aglomerează spitalele. Zeci de pacienţi sunt trataţi zilnic în Oradea

Data publicării:
live pediatrie

În mai puţin de două săptămâni, numărul cazurilor de infecţii respiratorii la copii a crescut alarmant. În fiecare zi, medicii tratează zeci de cazuri, iar internările în spitalul municipal din Oradea au crescut cu 40%.

"În primul rând acest val se datorează schimbării temperaturii, în al doilea rând este vremea virozelor şi în al treilea rând a început funcţionarea colectivităţilor: grădiniţe, şcoli", explică Marilena Crişan, medic primar pediatru pneumoftiziolog.

Medicii au constatat că infecţiile respiratorii sunt mai severe faţă de anii trecuţi. "De aceea considerăm necesar să şi avertizăm părinţii, pentru că multe dintre ele se asociază cu insuficienţe respiratorii acute", spune Claudia Cladovan, şefa secţiei de pediatrie la Spitalul Municipal Oradea.

Numai cazurile grave ajung pe secţie, dar chiar şi aşa paturile sunt prea puţine pentru numărul mare de pacienţi. Unii copii stau alături de mame, în acelaşi pat. "Colegii mei încearcă să externeze pacienţii mai puţin gravi care pot primi tratamentul la domiciliu", completează Ovidiu Pop, managerul Spitalului Municipal Oradea.

Managerul spitalului orădean spune că mulţi pacienţi sunt trimişi de unităţile medicale din judeţ.

reporter: Andrea Crişan
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri