La Oradea, 500 de oameni au strigat lozinci împotriva liderului PPDD Bihor: „Ați mințit poporul cu televizorul!”

Data publicării:
protest PPDD10

Nemulţumiţii s-au îmbarcat în zeci de autoturisme şi autocare şi au venit în faţa sediului din Oradea a filialei PPDD Bihor. Au cerut într-un glas ca deputatul formaţiunii, Ioan Hulea, să-şi dea demisia din Parlament. 

"Am de gând să mă duc cu protestele până când domnul Hulea, cel practic de la care a pornit toată această situație, își va da demisia din Parlamentul României. Acest deputat nu mai reprezintă comunitatea noastră și, ca atare, va trebui să-și dea demisia din Parlament", spune Dorin Curtean, primarul comunei Popești.

Totul a început după ce preşedintele PPDD Bihor Ioan Hulea a exclus din partid doi consilieri locali din Popeşti. Motivul invocat atunci a fost sprijinul politic pe care aceştia l-ar fi acordat PNL şi PSD la nivel local, fără acordul conducerii centrale a PPDD.

Mihai Halaş, unul dintre consilierii excluşi din PPDD: "Am întrebat dacă au un motiv pentru această decizie. Mi-au răspuns: "Nu am nici un motiv asupra dumneavoastră, nu vă cunosc, dar ne-am supus decizilor partidului.""

Călin Cosma, fost consilier în comuna Popeşti: "Dacă domnul Hulea are bun simț, o să ia atitudine și o să-și dea demisia din Parlamentul României."

În semn de solidaritate cu cei excluşi din partid, ceilalţi consilieri locali PPDD din Popeşti şi-au dat demisia în bloc din executivul local. 

În urma demisiei celor 6 consilieri locali PPDD, Popeştiul riscă să devină a doua comună din Bihor fără consiliu local. În comuna Bunteşti, consiliul local a fost dizolvat în luna martie a acestui an după ce consilierii locali nu au putut să se constituie într-o majoritate şi nu s-au mai prezentat la serviciu.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Monica Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri