Lecţia de astronomie, predată de "doamna de la NASA"

Data publicării:
nasa-42643

Când vine vorba de Valentina Matei, elevii de la Şcoala Dacia din Oradea o

descriu ca un cadru didactic sever, pe care însă o iubesc pentru lucrurileminunate care îi învaţă. De mică, doamna profesoară a fost atrasă deplanete şi de spaţiul cosmic, pasiune care i-a adus şi cele mai mari

bucurii până acum.

De câţiva ani, astronomia nu se mai predă în şcoli, iar această decizie adezamăgit-o cumplit pe Valentina. A simţit însă că trebuiesă lupte pentru ca elevii ei curajoşi să descopere lumea, aşa că aînfiinţat clubul Meridianul Zero.

Îmbrăcată într-o salopetă albastră, aproape ca un astronaut, profesoara defizică nu lipseşte niciodată de la întâlnirea cu cei mai mari fani ai ei.În orăşelul copiilor, puştii o aşteaptă cu nerăbdare pe doamna care lepovesteşte despre lună, despre stele, despre soare sau planete.

Valentina a avut şansa să păşească de două ori în locul de unde navelespaţiale se lansează spre nemărginitul cosmos. Când vorbeşte despreexperienţele petrecute la NASA - Agenţia Spaţială Americană - glasul îitremură, iar bucuria i se citeşte în ochi.

A făcut experimente chimice în simulatorul Stației Spațiale Internaționale

şi a participat la un tur VIP, la Centrul Spațial Kennedy din Florida

Un vis pe care l-a luat cu ea, un vis pe care încearcă să-l transimtă şicopiilor din Oradea. Munca şi pasiunea pe care o pune atunci când vinevorba de astronomie este apreciată de colegi, prieteni, elevi sau părinţi.

Relaţiile Valentinei cu specialiştii de la NASA au continuat şi după ce ea

s-a întors la Oradea.

La întrebarea Care este visul tău cel mai mare, răspunsul Valentinei a fost

prompt.

Pasiunea pe care o pune în astronomie o face să credă că într-o zi unul

dintre elevii ei va ajunge acolo unde ea vizează, adică va deveni

astronaut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri